سنتز سبز نانو ذرات آهن با استفاده از عصاره گیاه اوجی جهت تفهیم علم نانو در زمینه توسعه پایدار
کد مقاله : 1061-CHEMCONF6
نویسندگان
سیده منیژه نعمت پور *1، آیلار یعقوبی2
1استادیار دانشگاه فرهنگیان
2دانشجوی کارشناسی آموزش شیمی، مرکز شهیدشرافت
چکیده مقاله
در دنیای امروز، نانو فناوری پایه و اساس پیشرفت صنعت و تکنولوژی می‌باشد. با توجه به اهمیت ویژه شیمی سبز و توسعه پایدار در کاهش مصرف منابع انرژی، فرآیندهای تمیزتر و فرآورده‌هایی ایمن‌تر موجب شده است که سنتز نانو ذرات مختلف با این اصول بسیار ارزشمند باشد. همچنین، سنتز سبز نانوذرات با استفاده از عصاره گیاهان روشی بسیار مقرون به‌صرفه و سازگار با محیط زیست است که پایدارترین نانو‌ذرات مبتنی بر فلزات را بدون استفاده از مواد شیمیایی سمی تولید می‌کند. سنتز نانوذرات آهن به‌دلیل سمی نبودن، ویژگی‌های ضدعفونی کننده، ضدباکتریایی، مغناطیسی و الکترونیکی منحصر‌به‌فرد و کاربرد‌های فراوان در داروسازی، پزشکی، کشاورزی و صنعت توجه روزافزونی را در زمینه نانوتکنولوژی به‌خود جلب کرده‌است. با توجه به نقش گسترده نظام آموزش و پرورش در آینده کشور، تحقیق، توسعه و آشنایی با مفاهیم پایه‌ای فناوری‌های نوین از جمله نانوتکنولوژی و کاربرد گسترده‌ی آن، آموزش و برنامه‌ریزی درسی و پیشرفت نیروی کار مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. در این پژوهش سعی شده است، با طراحی آزمایشی ساده با استفاده از مواد اولیه‌ی در دسترس، نانوذرات آهن را به روش بیوسنتز سبز با استفاده از عصاره گیاه اوجی در آزمایشگاه مدرسه، جهت آشنایی دانش‌آموزان با علم نانو بصورت عملی تهیه کرده و درنهایت با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی‌روبشی و پراش اشعه‌ایکس جهت شناسایی، درک ساختار و اندازه نانو‌ذرات در مقیاس نانو به تشریح مفهوم نانو و اهمیت آن در توسعه پایدار اشاره شده است.
کلیدواژه ها
نانو فناوری، نانوذرات آهن، توسعه پایدار، سنتز سبز، عصاره گیاه اوجی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر