طراحی آزمایش شیمی سبز بر پایه گیاهی در درس شیمی متوسطه دوم
کد مقاله : 1041-CHEMCONF6 (R2)
نویسندگان
سیده فاطمه رضوی *
دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
چکیده مقاله
عصاره گل رز و چای ترش حاوی ترکیبات آنتوسیانین می‌باشند و به عنوان شناساگر اسید و باز که برای سلامت انسان و محیط زیست اثرات مخربی ندارند، عمل می‌کنند. همچنین خواص دارویی فراوانی دارند و می‌توانند به عنوان رنگ طبیعی در صنایع غذایی مورد استفاده قرار بگیرند. اخیراً توجه فراوانی به شیمی سبز شده است. هدف از شیمی سبز یا شیمی پایدار، طراحی محصولاتی که برای انسان و محیط زیست بی‌خطر، تجدیدپذیر، ارزان و در دسترس هستند، می‌باشد. در این پژوهش از گل رز و چای ترش عصاره‌گیری شد. سپس رنگ این عصاره‌ها در محلول‌هایی با pH مختلف، تغییر کرد. قابل ذکر است که این پژوهش، علاوه بر آشنایی دانش‌آموزان متوسطه دوم در درس شیمی با مفاهیم pH و شناساگرهای طبیعی و مفید اسید و باز نظیر عصاره گل رز و چای ترش، منجر به انجام آزمایش‌های ساده‌ای شده است که می‌توان در آزمایشگاه به عنوان آموزش عملی بهره برد. با انجام چنین آزمایش‌هایی، درک دانش‌آموزان و دانشجویان از شیمی سبز غنی‌تر می‌شود. انتظار می‌رود این کار آزمایشگاهی در آینده دانش‌آموزان و دانشجویان را به نخبگانی توانمند، کارآمد و خلاق برای حل مشکلات علمی مرتبط با محیط زیست تبدیل کند.
کلیدواژه ها
گل رز، چای ترش، آنتوسیانین، شناساگر اسید و باز، شیمی سبز.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر